Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

ΚΑΠΟΤΕ οι Ναΐτες ήταν οι τραπεζίτες χωρίς να είναι απατεώνες. Όταν ο Λουδοβίκος της Γαλλίας βρέθηκε να τους χρωστάει σκέφτηκε το εξής για να «σβήσει» το χρέος της «Γαλλίας». Παρέα με τον άλλον, τον φασίστα τον αιρετικό Πάπα, τους καταδίκασαν για  «αίρεση». Έτσι αποτίναξαν το χρέος του κράτους και των διαφόρων βασιλέων.
 ΣΗΜΕΡΑ οι τραπεζίτες είναι οι απατεώνες. Το κράτος όμως δεν τους κατακεραύνωσε, σαν τους Ναΐτες που δεν είχαν κάνει καμία μα καμία κομπίνα αλλά αντίθετα τους έδωσε και χρήματα από πάνω για να καλύψουν τα χρέη τους από τις απάτες  τους. Και ο απλός πολίτης κλήθηκε να χάσει τα σπίτια του και να πληρώσει «εισφορές» και «νέους φόρους» για να «ξεφύγουμε από την 
κρίση». 
 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αυτό μας δείχνει ένα και μόνο πράγμα. Οι κυβερνήσεις των κρατών είναι συνεργάτες των τραπεζικών διότι το σύγχρονο οικονομικό σύστημα, οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις είναι το ίδιο κουβάρι. Ο ένας εξαρτάται από τον άλλο. Γι αυτό δεν τους έβαλαν φυλακή αλλά τους πριμοδότησαν! Το διανοείστε;
Δηλαδή ενώ ο απλός κοσμάκης επιβαρύνθηκε όλη την κρίση οι τραπεζίτες με τις ωραίες γραβάτες τους την γλίτωσαν! Τι σιχαμάρα στα αλήθεια. 
 Σκέφτομαι δηλαδή πως αδίκως κατηγορήθηκαν οι Ναΐτες και λασπώθηκαν στην ιστορία ενώ ήταν αθώοι ενώ οι σημερινοί γραβατωμένοι τραπεζικοί εξακολουθούν να στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες τους ενώ έπρεπε να έχουν γίνει κτίστες και να φτιάχουν όσα γκρέμισαν με την απληστία τους.